آرایشی و زیبایی, محصولات بهداشتی, مراقبت و سلامتی

Spf ضد آفتاب

معمولا افراد برای پیشنهاد استفاده از ضد آفتاب به شما توصیه میکنند که به مقدار spf آن توجه کنید.
آیا میدانید که spf ضد آفتاب چیست و چه اهمیتی در استفاده و مصرف ضد آفتاب دارد؟
در ادامه با spf ضد آفتاب و اهمیت آن آشنا میشویم‌.

یکی از روش‌های عمده‌ی محافظت از پوست در برابر اشعات مضر خورشید مصرف کرم ضدآفتاب است.
برای محافظت صحیح از پوست در برابر اشعه مضر آفتاب لازم است از کرم های ضدآفتاب در طول ساعات روز به ویژه در ساعات 9 تا 16 که اشعه UV خورشید در بالاترین سطح خود است، استفاده کرد.
البته لازم به ذکر است که کرم‌های ضد آفتاب انواع گونانی دارند و ما باید بدانیم که با چنین تنوع و گونانی این کرم‌ها چگونه تشخیص دهیم که کدام محصول بهترین گزینه و کدام spf ضدآفتاب مناسب برای پوست ماست…
معلولا نوع كرم ها به دو دسته تقسيم ميشوند :
1.كرمهاي فاقد چربي
2.كرم هاي پوست خشك و نرمال
یک معیار اندازه‌گیری علمی spf است و درک مشخصی درباره این موضوع ارائه می‌دهد که استفاده از یک ضدآفتاب مشخص تا چه میزان باعث کاهش آسیب‌های پوستی می‌شود.
این عدد بیان‌گر قدرت کرم‌های ضد آفتاب برای مقابله با نور خورشید بوده و نیز به عنوان عامل مقایسه از این نظر در محصولات حاوی ضدآفتاب، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
هر قدر این عدد از نقطه نظر کمیت، بزرگ‌تر باشد، فرآورده قوی‌تر بوده، محافظت بیشتری را فراهم می‌نماید.
درجه SPF (مانند SPF15 یا 20 SPF) نشان‌دهنده این است که مصرف کننده آن قبل از این‌که دچار آفتاب سوختگی بشود، تا چه حد می‌تواند زیر نور آفتاب بماند.
برای مثال شما می‌توانید بدون استفاده از کرم ضد آفتاب ۱۰ دقیقه زیر نور خورشید باقی بمانید و احساس سوختگی نکنید ، هنگامی که از کرم ضد آفتاب استفاده می‌کنید می‌توانید زمان ۱۰ دقیقه را ضرب در میزان SPF کرم کنید و به مقدار زمان به دست آمده زیر آفتاب بمانید.
یعنی به این صورت :
اگر SPF کرم شما ۱۵ باشد، شما ۱۵۰ دقیقه یا به عبارتی به مدت ۲ ساعت و نیم می‌توانید در آفتاب بمانید.
یا اگر spf ضدآفتاب شما ۲۵ است آن را در ۱۰ ضرب میکنید پس شما میتوانید ۲۵۰ دقیقه یا ۴ ساعت و ۱۰ دقیقه زیر نور خورشید بمانید.
اگر پس از مدتی مجدداً از کرم استفاده کنید، میزان محافظت آن بیشتر می‌شود اما در مقدار زمان ایمن آن تاثیری ندارد. به عبارت ساده‌تر اگر روی جعبه یک کرم ضدآفتاب نوشته شده SPF آن ۳۰ است، به این معنا نیست که ۳۰ درصد از پوست شما در برابر نور خورشید حفاظت می‌کند.
برخلاف آن‌چه که اکثر افراد تصور می‌کنند استفاده کرم‌های ضد آفتاب با SPF بالا به معنای ایمنی بیشتر پوست در برابر اشعه‌های زیانبار نور خورشید نیست. کارخانه‌های سازنده کرم‌های ضد آفتاب برای افزایش SPF یک کرم ضدآفتاب، باید درصد چربی آن را بالا ببرند تا مواد شیمیایی زیادی را وارد آن کنند. بنابراین کرم‌های ضدآفتاب با SPF بالا، بیش از حد چرب هستند و می‌توانند عوارضی را ایجاد کنند.
اگر میخواهید برای تهیه ضد آفتاب اقدام کنید ، SPF30 را انتخاب کنید، کرم ضدآفتاب با SPF30 بهترین کرم ضدآفتاب برای استفاده روزانه افراد عادی است. کرم‌های ضدآفتاب با SPF 50 و ۷۰ و بالاتر، فقط برای کسانی که بیماری پوستی دارند، توسط پزشک تجویز می‌شوند، مانند کسانی که به نور آفتاب حساسند و یا سرطان پوست دارند. چون همان چند درصد اضافه حفاظت از پوست هم برای این بیماران مهم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 8 =